HEPYAŞAM DERNEĞİ

BULAŞICI HASTALIKLAR KONGRESİ

 

HEPYAŞAM’ın katıldığı bir kongre daha tamamlandı. BUHASDER (Bulaşıcı Hastalıklar Derneği) tarafından düzenlenen BUHASDER 2019 Kongresi’nde HEPYAŞAM olarak üzerimize düşen bütün görevleri yerine getirmeye çalıştık. BUHASDER Başkanı Prof. Dr. Şükran Köse ve ekibine davetleri ve emekleri için teşekkür ederiz.

HEPYAŞAM Başkanı Hilal Ünalmış Duda ve Yönetim Kurulu üyelerinden Nevin Çalışkan birlikte 16-20 Ekim tarihleri arasında İzmir Selçuk’taki kongreye katıldılar. Hilal Ünalmış Duda, iki oturumda konuşmacı olarak görev aldı.

“Hepatit C Eliminasyonu” başlıklı oturumu Prof. Dr Fehmi Tabak ve Prof. Dr. Sabahattin Kaymakoğlu yönettiler. Duda, "Kamu, Sivil Toplum ve Hasta Temsilcileri" bölümünde konuştu. Bir diğer oturum ise Sivil Toplum Kuruluşları ve Kadın Sağlığı idi. Duda, bu oturumda da Sağlıkla ilgili Sivil Toplum hareketi içinde kadınların konumunu anlattı. Birçok kadının kendisinin ya da ailesinin başına gelen bir sağlık felaketini toplumsal bir faydaya dönüştürmek üzere sivil toplum hareketinin içinde yer aldığını örnekleriyle açıkladı.

Bilimsel programına paralel olarak müzik, edebiyat, resim, sergi gibi sosyal programı ile de çok zengin olan BUHASDER 2019’da HEPYAŞAM masa da açtı. Masada görev alan Nevin Çalışkan hem afiş, poster, broşür türü tanıtım malzemelerini katılımcılara sundu hem de son çalışmalar hakkında bilgi verdi.

Yorum Ekle

Gerekli olan (*) işaretli alanlara gerekli bilgileri girdiğinizden emin olun. HTML kod izni yoktur.