HEPYAŞAM DERNEĞİ

DR. HALUK PEKTAŞ'IN OBJEKTİFİNDEN "SARI IŞIKLI KÖPRÜLER"


28 Temmuz Dünya Hepatit Günü’nde, dünyanın çeşitli ülkelerinde çok çeşitli etkinlikler yapılıyor. Bu etkinlikleri, ülkelerin sağlık yöneticileri kadar sivil toplum kuruluşları da üstleniyor… Sokak etkinlikleri, akademik çalışmaların açıklanması, yeni ilaçların müjdelenmesi, hastaların parlamenterlerle görüşmesi, medya açıklamaları en çok yapılan çalışmalar… Türkiye’de de  hasta ve hasta yakınları tarafından kurulmuş olan HepYaşam, aynı alanda faaliyet gösteren Türk Karaciğer Vakfı ve Viral Hepatitle Savaşım Derneği ile birlikte çalışmalarını sürdürüyor.

Bu yıl İstanbul’da bütün dünyanın beğenisini kazanan bir etkinliğe imza attık… Karayolları Genel Müdürlüğü’nün hepatit farkındalık çalışmalarımıza desteği ile İstanbul Boğazı üzerindeki Boğaziçi ve Fatih Sultan Mehmet Köprüleri, 28 Temmuz gecesi saat 21.00-22.00 arasında kesintisiz olarak sarı ışıklandırıldı. Ülkemizde hepatit hastalığına halk arasında “Sarılık” dendiği için tüm grafik ve farkındalık çalışmalarımızda sarı rengi kullanıyoruz.

 

 

Elbette bütün ulusal medya ve sosyal medyadan bu duyurumuzu yaptık.

28 Temmuz gecesi iki köprünün aynı anda fotoğraflanması ve Dünya Hepatit Birliği’nin önemli etkinlikler sayfasına yüklenmesi bizim için önemliydi. Biz gönüllü çalışıyorduk ve bize de fotoğraf çekecek gönüllüler gerekiyordu.

İşte hobi olarak fotoğraf çekmeyi seven Dr. Haluk Pektaş, gönüllü olarak bize yardım elini uzattı…

Dr. Pektaş saat 21.00 olmadan ekipmanı ile iki köprüyü aynı anda görebilen bir noktada yerini aldı. Burası neresi diye sorarsanız, “Kanlıca Mezarlığı” yanıtını vereceğiz.

Bir saatlik süreyi verimli kullanarak köprüleri fotoğrafladı. Sayfamızda gördüğünüz 2 fotoğraf bunların arasından seçildi. Üzerlerinde günümüzde uygulanan herhangi teknik düzenleme gibi bir işlem yapılmadı.

Dr. Haluk Pektaş’ ne diyor bir de ona kulak verelim:

“İki kıtayı bağlayan iki köprünün bir hastalık için farkındalık yaratma çabalarına destek olması güzel… Bir sivil toplum örgütü olan HepYaşam ile kamu kurumu olan Karayolları Genel Müdürlüğü’nün işbirliği içinde olması daha da güzel bir durum. Ben bu etkinliği fotoğraflayan kişi olmaktan dolayı çok mutlu oldum. Heyecan duydum, hazırlık yaptım ve fotoğraf açısından güzel bir sonuç elde ettik. HepYaşam’ın Avrupa Karaciğer Hastaları Derneği (ELPA) ve Asya-Pasifik Viral Hepatiti Yoketme Birliği’nin (CEVHAP ) üyesi olduğunu biliyorum. Dolayısıyla bu ışıklandırma sadece İstanbul için yerel bir etkinlik değil uluslararası bir etkinlik oldu. Hepatit halk sağlığı açısından önemli bir  sorundur. Ben de hem doktor olarak hem de fotoğrafa gönül vermiş bir sivil toplum aktivisti olarak, 28 Temmuz gecesinde sarı ışıklandırılan iki köprüyü fotoğraflayarak  Avrupa ile Asya-Pasifik bölgeleri için bir farkındalık çalışmasının içinde bulundum. Benim için de özel bir katılım ve anı oldu.”

Biz de gönüllümüz Dr. Haluk Pektaş’a tekrar teşekkür ediyoruz…

DR. HALUK  PEKTAŞ

 

İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesi mezunu. Halk Sağlığı alanında doktora  yaptı. Yıldız Teknik Üniversitesi Sağlık Kültür Spor Daire Başkanlığı’nda Başhekim olarak çalıştı. Öğrencilik yıllarından bu yana çeşitli sivil toplum kuruluşlarının faaliyetlerine  gönüllü katıldı.  Hobilerinin arasında fotoğrafçılık da bulunuyor. Özellikle son yıllarda gece fotoğrafları çekmeyi seviyor. Halen YTÜ Endüstri Mühendisliği Bölümü’nde yüksek lisans ve doktora öğrencilerine “İş Sağlığı ve Güvenliği” dersleri vermektedir. Dr. Bingül Özçelik Pektaş ile evli ve bir kız çocuk babasıdır.

 

Yorum Ekle

Gerekli olan (*) işaretli alanlara gerekli bilgileri girdiğinizden emin olun. HTML kod izni yoktur.