HEPYAŞAM DERNEĞİ

HEPYAŞAM'IN MUZAFFER HOCAYA TEŞEKKÜR PLAKETİ

Türkiye’de karaciğer bilim dalının kurucusu Türk Karaciğer Vakfı Onursal Başkanı, Cerrahpaşa Tıp Fakültesi emekli öğretim üyesi Prof. Dr. Muzaffer Gürakar, 22 Şubat Cumartesi günü sonsuzluğa uğurlandı. Levent Camii’nde toplanan aile fertleri, yetiştirdiği doktorlar, tedavisini üstlendiği hastaları, öğretim üyesi dostları, kurduğu vakfın üyeleri,  cami avlusunda hocaları için buluştular.  

Karaciğer hastalarının ve hasta yakınlarının bir sivil toplum oluşturması gerektiğini ilk söyleyen ve bir grup hasta ile ilk Hasta Derneği’nin kurulması için çabalayan Muzaffer Gürakar, 2008 yılında ELPA (Avrupa Karaciğer Hastaları Derneği) ile görüşmeleri başlatmıştı. ELPA yöneticileri ile İstanbul’da ilk toplantıları düzenleyen hocamız Hepyaşam’ın kurulmasını desteklemişti. 

Kasım ayında İstanbul Üniversitesi Sosyal Sorumluluk Uygulama ve Araştırma Merkezi ile birlikte düzenlenen 1. Ulusal Sosyal Yönleriyle Hepatit Sempozyumu’nda, hepatit konusunda hasta ve hasta yakınları ile sivil toplum ve toplumsal bilgilendirme çalışmalarını başlattığı için HepYaşam adına Prof. Dr. Muzaffer Gürakar’a bir plaket hazırlanmıştı. Ancak aynı tarihlerde hasta olduğu için sempozyuma katılamayan hocamız hastanede ziyaret edilerek plaketi kendisine sunulmuştu.

Cumartesi günü taziye için evine gidildiğinde hocanın bu plaketi de sakladığını gördük ve çok duygulandık…

HepYaşam olarak hocamıza rahmet, ailesine ve sevenlerine sabır diliyoruz…

Hepatit konusunda toplumsal bilgilendirme çalışmalarımıza hocamızla başladığımız yolda devam edeceğiz…

 

Yorum Ekle

Gerekli olan (*) işaretli alanlara gerekli bilgileri girdiğinizden emin olun. HTML kod izni yoktur.