HEPYAŞAM DERNEĞİ

BAĞCILAR HASTANESİ'NDE HASTA OKULU

T.C. Sağlık Bakanlığı Bağcılar Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde Hasta Okulu Programı kapsamında "Hepatitle Yaşam" eğitimi 13 Şubat 2014'de gerçekleştirildi. Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Enfeksiyon Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Fehmi Tabak, HepYaşam Başkanı Dr. Hilal Ünalmış Duda ve Bağcılar Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nden Uzman Dr. Kamuran Türker'in konuşmacı oldukları eğitime, 74 hasta ve hasta yakını katıldı. Hepatit hakkında tüm detayların konuşulduğu hasta okulunda konuşmacılar, hasta ve yakınlarının sorularını da yanıtladılar.

Prof. Dr. Fehmi Tabak, hepatit B ve Hepatit C hakkında bilgi verdi.  Hastaların özellikle “taşıyıcılık” konusunda kafalarında oluşan belirsizlikle ilgili sorularını da yanıtlayan Tabak, kontrollerini zamanında yaptırmaları gerektiğini hatırlattı.

Hilal Ünalmış Duda, Türkiye’de ve dünyada yaşanan sosyal sorunlara değindi, HepYaşam Derneği’nin bu sorunların aşılmasında hastalara ve hasta yakınlarına yolgösterici olduğunu söyledi.

Uz. Dr. Kamuran Türker de hastalarıyla bu okul dolayısıyla biraraya gelmiş oldu ve geniş bilgi vererek hasta-doktor ilişkisine güzel bir örnek oluşturdu.

Hastane Yöneticisi Prof. Dr. Ahmet Yaser Müslümanoğlu, Uz. Dr. Kamuran Türker aracılığı ile Prof. Dr. Fehmi Tabak’a ve Hilal Ünalmış Duda’ya teşekkür belgesi sundu.

Hasta okuluna katılan hasta ve hasta yakınlarından HepYaşam’a yeni üyeler de kaydedildi.

 

Yorum Ekle

Gerekli olan (*) işaretli alanlara gerekli bilgileri girdiğinizden emin olun. HTML kod izni yoktur.