HEPYAŞAM DERNEĞİ

28 TEMMUZ'DA KADIKÖY'DE TOPLANIYORUZ

Dünya Hepatit Günü, 28 Temmuz 2013…

28 Temmuz’da, Dünya Sağlık Örgütü (WHO) ve Dünya Hepatit Örgütleri Birliği (WHA) ile işbirliği içinde çalışan dünyanın her köşesindeki, bizim gibi sağlık örgütleri 6. Dünya Hepatit Günü’nü kutlayacak.

Bu yıl iki ana tema üzerinde duruluyor:

1. İşte hepatit. Hepatit hakkında bilgilen ve yüzleş 

Bu tema ile viral hepatitin gerçek hayattaki olumsuz etkisi üzerinde duruluyor. 2010 yılında kullanılmasından bu yana büyük bir beğeni gördü. Bu yıl da gibi popüler olacağına eminiz.

2. Gör, işit ve konuş (Üç bilge maymun hareketi)

Bu ​​temanın mesajında, hepatitin milyonlarca kişi tarafından dünyada göz ardı edilmesi anlatılıyor ve bunu değiştirmek için çağrı yapılıyor.

28 Temmuz etkinlikleri, hepatit bilincini artırmak için küresel eylemler yapmayı ve geçen yıl olduğu gibi bu küresel eylem sonucunda Guinness Dünya Rekorlar Kitabı’na girmeyi amaçlıyor.

Hepatitle Yaşam Derneği’nin 2012 yılında Türk Karaciğer Vakfı ve Viral Hepatitle Savaşım Derneği işbirliğinde İstanbul Taksim Meydanı’nda gerçekleştirdiği eyleme 85 kişi katılmıştı. Eylem, ulusal gözlemcilerin tanıklık raporları eşliğinde Guinness’e gönderildi ve yapılan inceleme sonucunda bu eylemi düzenleyen örgütlere Guinness yönetimi tarafından sertifika gönderildi.

Bu yıl da yine Hepatitle Yaşam Derneği, Türk Karaciğer Vakfı, Viral Hepatitle Savaşım Derneği ve Türk Karaciğer Araştırmaları Vakfı tarafından düzenlenecek eylem için yeni bir yer seçildi. 28 Temmuz eylemi, İstanbul Kadıköy İskele Meydanı’nda yapılacak.

Tüm dünyada olduğu gibi yerel saatle 12.00’de başlayacak eylem için gönüllü, istekli herkesi 28 Temmuz Pazar günü saat 11.00’de Kadıköy’de Karaköy-Eminönü ve Beşiktaş iskelelerinin arasındaki, İstanbul Üniversitesi Devlet Konservatuarı’nın hemen yanındaki, içinde Atatürk anıtının da bulunduğu meydana bekliyoruz.

 

Yorum Ekle

Gerekli olan (*) işaretli alanlara gerekli bilgileri girdiğinizden emin olun. HTML kod izni yoktur.